Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Is de showroom rolstoelvriendelijk?

  Onze showroom bevindt zich op de eerste verdieping en is alleen via de trap te bereiken. Mocht dit een belemmering zijn voor uw bezoek, dan komen wij uiteraard graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

 • Waar denken jullie aan bij wooncomfort?

  In het ontwerpen van een mantelzorgwoning speelt de praktische indeling van de beschikbare ruimte een belangrijke rol. Daarom ontwerpen we veelal van binnenuit en brengen we uw persoonlijke wensen en eventueel specifieke wensen voor de zorgverlening duidelijk in kaart. Buitengewoon wooncomfort voor de bewoners, daar doen we het voor.

 • Is het bouwen van een mantelzorgwoning vergunningsvrij?

  Onder bepaalde voorwaarden mag u vergunningsvrij een (verplaatsbare) mantelzorg- woning op uw perceel plaatsen. De regels en eisen variëren enigszins per gemeente. Informeer ernaar bij u gemeente. Na het plaatsen van de opdracht laten wij altijd extern een check uitvoeren.

Werkwijze

 • Hoe gaat het bestelproces?

  Bezoek onze showroom, dan bespreken wij uw wensen onder het genot van een lekker bakje koffie. Zodra wij uw wensen hebben door besproken ontvangt u van ons zo snel mogelijk een offerte met daarbij een schets of een tekening. Hier ziet u hoe uw toekomstige mantelzorgwoning eruit komt te zien. Dan wordt u opgebeld voor een afspraak om in te meten en de eerste voorbereidingen te treffen. Ieder project begint met een goede basis, op de eerste dag wordt de fundering gestort. Met het plaatsen van de woning zijn de eerste voorbereidingen al getroffen in onze werkplaats zodat wij het zo snel mogelijk kunnen plaatsen. Stap voor stap is het eindresultaat in zicht. Zodra de laatste puntjes op de i zijn gezet, komt de opleving in zicht. Loopt u een rondje mee door de woning?

 • Wat drijft jullie?

  Onze passie voor hout. Van de tekenaar die het ontwerp maakt tot de montagemedewerker die het gebouw overeind zet. We houden van mooie dingen maken met hout. Iedere dag opnieuw.

Pré-mantelzorgwoningen

 • Wat is een pré-mantelzorgwoning?

  Eigenlijk is een pré-mantelzorgwoning hetzelfde als een mantelzorgwoning. Het enige verschil is dat je er al in woont voordat er daadwerkelijk sprake is van een mantelzorg-situatie. Dus voordat de persoon die in de mantelzorgwoning gaat wonen, daadwerkelijk hulp nodig heeft, woont hij of zij er al. Er bestaan nog geen landelijke regels voor pré-mantelzorgwoningen, maar er zijn wel steeds meer gemeenten die dit toestaan.

 • Wanneer is een pré-mantelzorgwoning interessant?

  Een pré-mantelzorgwoning kan interessant zijn, wanneer er nog geen concrete noodzaak is van een mantelzorg-situatie, maar dit wel kan veranderen. (Let op: wanneer binnen 10 jaar mantelzorg wel nodig is, wordt de pré-mantelzorgwoning als een mantelzorgwoning beschouwd.) Daarmee wordt deze ook vergunningsvrij. Een pré-mantelzorgwoning is dat vaak niet. Andere kenmerken en voorwaarden van pré-mantelzorgwoningen die in veel gemeenten gelden: De bewoner moet een leeftijd hebben die binnen de AOW valt. De regels die gelden bij het bouwen van een mantelzorgwoning, gelden hier ook en hier moet een ieder zich aan houden. De bewoners van de pré-mantelzorgwoning en het bijbehorende huis moeten een relatie hebben (geen onbekenden van elkaar). De woonsituatie mag er niet op achteruit gaan (genoeg parkeergelegenheid op eigen grond et cetera). De pré-mantelzorgwoning mag maximaal 10 jaar blijven staan. Wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden rondom een pré-mantelzorgwoning in jouw gemeente, raden wij je aan contact op te nemen met jouw gemeente.